Wie wordt de sportkanjer van 2015 – 2017 van de gemeente Wijchen?

4 okt, 2017

Draag een sporter en/of team aan die het verdienen om genomineerd te worden!

Elke drie jaar organiseert Stichting Sportevenementen in de gemeente Wijchen de Sportverkiezingen. Op zaterdag 27 januari 2018 reikt de organisatie in ’t Mozaïek verschillende sportprijzen uit aan sporters die een prestatie van formaat hebben neergezet. Tot 15 november kunnen inwoners sportmannen, -vrouwen, -teams of –talenten aandragen via de website sportverkiezingenwijchen.nl.

Welke sporters kun je aanmelden?

Niet elke sporter kan genomineerd worden en in de prijzen vallen. Er is een aantal criteria waar sporters aan moeten voldoen: Sportmannen, -vrouwen, talenten komen oorspronkelijk uit de gemeente Wijchen of wonen er nog steeds. Sportteams zijn gevestigd in Wijchen.

De sporters zijn amateursporters, hebben een nationale en/of internationale prestatie neergezet en hebben de gemeente Wijchen op een positieve manier in het nieuws gebracht.

Sporters die vallen onder de categorie ‘Sporttalenten’ mogen niet ouder dan 18 jaar zijn.

Het selecteren van genomineerden

Na 15 november buigt een vakkundige jury bestaande uit, Sjef Franssen, Riet van Brandenburg, Carin Zwartjes, Jean Pierre Beenen en Conrad Sommerdijk, zich over de aangedragen sportievelingen. Zij selecteren voor elk van de vijf categorieën drie genomineerden.

Nieuw dit jaar is de publieksprijs. Het publiek, inwoners van Wijchen en andere belangstellenden kunnen tot vrijdagavond 26 januari stemmen op hun favoriete genomineerde.

Welke oud sporter verdient een plaats aan The Wall of Fame?

The Wall of Fame is een ereplaats voor Wijchense sporticonen. Deze sporticonen hebben hun actieve sportcarrière na 2014 beëindigd en hebben in het verleden grote regionale of landelijke sportprestaties neergezet. De Wall of Fame is zowel online als in ’t Mozaïek te bekijken.

Ken jij zo’n sporticoon die gedurende zijn carrière een voorbeeld was voor andere sporters? Meld deze dan aan via info@stichting-sportevenementen.nl. Wie weet wordt deze sporter tijdens de gala-avond van Sportverkiezingen Wijchen (op 27 januari 2018) in het zonnetje gezet. Bekijk voor het aanmelden nog wel even naar de criteria op de website.

Waarom organiseert Stichting Sportevenementen de Sportverkiezingen?

In de Gemeente Wijchen zijn bijna alle bestaande sporten vertegenwoordigd. Bovendien gooien sporters ook hoge ogen op nationale en internationale wedstrijden. De Wijchense sportprijzen zijn een erkenning voor de sporters die een prestatie van formaat hebben neergezet. Tevens een stimulans voor jongeren om te gaan sporten. En niet te vergeten, voor de Wijchense verenigingen een mooi PR en profileringsmoment.

Social Media

Uiteraard zijn de Sportverkiezingen Wijchen ook terug te vinden op social media. Volg Facebook en Instagram en je mist niets meer van het verloop van de verkiezingen.